BULLAVEZA DE MARISC
Gambas
Musclos
Calamar ho sipia
Almejas
Rap
Camas de Cranca
Un kl. de morralla.
Un ou bollit
Una grapada de metlas torradas
Una seba
Una tomatiga
Juavert
Sal
Preba bo
Dins una olla de test, faim es sofrit seba y tomatiga, en sa seba asser cuita hi afaxim un tasso de aygo, es calamar, copiñas i cames de cranca, que bulli 20 minuts
Dins una olla cuinam es musclos amb un tasso de vi-blanc (sense gens d'aygo) les gordam i en acabar las i afaxim
Per fer es brou
Dos lts d'aygo 1 kilo de morralla una seba,una tomatiga, sal, un preba covent, bullim 30 min ( axo ho brou de pex )
El pasam tot per es (chino)el posam dins s'olla de test
A ses gambas, en ses estidoras tayar es bigots, i sa punta just derrera es uys
Dins una pella amb oli ,fregim sas gambas, amb un rax de whiski
duas voltas y din s'olla
Es rap l'enfarinovau una bona estona que sa farina chupi s'omitad
el pasau per sa pella i dis s'olla .
Amb aquest oli sofregim una llesqueta de pa,
Dins es murter, metlas, es pa, dos ays, y juavert ,amb estar ben esclafat.
Hi afagiu s'ou, tot ben esclafat, dins s'olla.
Hi posam es musclos i dexam reposar un parey d'horas.
Sa servex en crostons de pa frits fregats anb àys.
Siii se taya es pa es dia antes, que crosteperi un poc, axi va mes be
per fregar es ays, despres se fan es crostons y se fregexan
Bon profit. EA6VJ
Bon profit. EA6VJ
No hay comentarios:
Publicar un comentario