martes, 5 de diciembre de 2017

BULLAVEZA DE MARISC


                                  BULLAVEZA DE MARISC
  Gambas
  Musclos
  Calamar ho sipia
  Almejas
  Rap
  Camas de Cranca
  Un kl. de morralla.

  Un ou bullit
  Una grapada de metlas torradas
  Una seba
  Una tomatiga
  Juavert
  Sal
  Preba bo

  Dins una olla de test, faim es sofrit seba y tomatiga, en sa seba       asser cuita hi afaxim un tasso de aygo, es calamar,  copiñas i cames de cranca, que bulli 20 minuts


 Dins una olla cuinam es musclos amb un tasso de vi-blanc   (sense gens d'aygo) les gordam i en acabar las i afaxim

                                 Per fer es brou

 Dos lts d'aygo  1 kilo de morralla una seba,una  tomatiga,  sal, un preba covent,  bullim 30 min ( axo ho brou de pex )

 El pasam tot per es (chino)el posam dins s'olla de test

En s'estisoras  tayar es bigots, i sa punta just derrera es uys a sas gambas

                                                                                        
  Dins una pella amb oli ,fregim sas gambas, amb un rax de whiski

 duas voltas y din s'olla

 Es rap l'enfarinovau una bona estona que sa farina chupi s'omitad
 el pasau per sa pella i dis s'olla  
  Amb aquest oli sofregim una llesqueta de pa, 

  Dins es murter, metlas, es pa, dos ays, y juavert ,amb estar ben esclafat
 Hi afagiu s'ou, tot ben esclafat,  dins s'olla.

Hi posam es musclos i dexam reposar un parey d'horas.

 
                         Sa servex en crostons de pa frits  fregats anb àys.
  
                                                                                                                                                                                                                                                    Bon profit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario