domingo, 11 de septiembre de 2016

ME A NES FORN

                                        ME A NES FORN


 Bullirlo;  15  minuts amb un poc de sal i un brot de romani, tirar tota s'aygo.

 Afagim aygo nova, posam una ceba
                                     una tomatiga
                                     un brot de romani
                                     sal
                                     prebe bo
                                    bulli  15 minuts mes


 Dins es murte:  dos àys
                               oli
                               sal
                               prebe bo

                               un ratx de coñac
                               una pastilla d'avecrem de carn


 Dins una graixonera plana:

                              una branca de tomillo


                              una cervessa


                              un tessò des brou que l'em bullit en sa ceba i tomatiga


                              una ceba teyada en juliana molt fina


                              asclatasañys  o xampiñyons


                              safran'nari   trossejada


                              dues grapades de mongetas tendrás


         Demunt es mè l'untam en so condiment des murte

        El tapam amb paper albal

  Dins es forn a sa part de baix, que es brou bulli, cada 10 minuts, el giram 
  y untam,  el nam girant  fins que sigui cuit. 

  Procurar que dins sa graixonera quedir brou (no sa de cremar)


  Se serveig en patatas fritas.
                                         Bon profit.

                       
     Jaume Mesquida Jaume                         EA6VJ
                                                           
                              

No hay comentarios:

Publicar un comentario