domingo, 11 de septiembre de 2016

ME A NES FORN

                                        ME A NES FORN


 Bullirlo;  15  minuts amb un poc de sal i un brot de romani, tirar tota s'aygo.

 Afagim aygo nova, posam una ceba
                                     una tomatiga
                                     un brot de romani
                                     sal
                                     prebe bo
                                    bulli  15 minuts mes


 Dins es murte:  dos àys
                               oli
                               sal
                               prebe bo

                               un ratx de coñac
                               una pastilla d'avecrem de carn


 Dins una graixonera plana:

                              una branca de tomillo


                              una cervessa


                              un tessò des brou que l'em bullit en sa ceba i tomatiga


                              una ceba teyada en juliana molt fina


                              asclatasañys  o xampiñyons


                              safran'nari   trossejada


                              dues grapades de mongetas tendrás


         Demunt es mè l'untam en so condiment des murte

        El tapam amb paper albal

  Dins es forn a sa part de baix, que es brou bulli, cada 10 minuts, el giram 
  y untam,  el nam girant  fins que sigui cuit. 

  Procurar que dins sa graixonera quedir brou (no sa de cremar)


  Se serveig en patatas fritas.
                                         Bon profit.

                       
                                                                       Jaume Mesquida Jaume
                                                           
                              

No hay comentarios:

Publicar un comentario