AGUIAT DE FARAONA O POLLASTRE DE CAMP
Recordau que s'aguiat se far avui per menjar dema
Ingredients:
Una faraona feta trossos, sense rompre cap ós, tayar per ses juntes
una ceba blanca com es puñy
tres tomatigues de remallet (pelades)
oli d'oliva
un polset de moredux sec
una cabessa de ays sancera
sal
sis brinets de safra
tres fuyes de llorer seques (no verdes)
cinc ays pelats (Mallorquins)
mitja cuereta de cafe d'anou moscada
un tasso de cafe ple de coñac
mig litre de brou de gallina (o una pastilla d'avecrem)
un pot d'esclatasangs
unas dotze pilotes
ara comensam
Una graxonera de test grosseta
oli suficient per sofregir sa carn
possam sa carn, es ays, pelats i tres fuyes de llorer
en considerar que es mig cuit, li afegim es coñyac
ara cercam es ays i amb una forqueta les esclafam
porem afegir sa ceba
en cinc minuts sa tomatiga sa cabessa de ays hi es moradux
ara es foc a ne's minim, removem 20 minuts
afegim es esclatasangs y es brou, ho aigo just que tapi se carn
testam si esta be de sal
tapam s'olla i en haver alsat es bull foc ha nes minim en 90 minuts aturam es foc, i col'locam ses pilotas y tapam fins dema.
Dema en alsar es bull miram si sa carn es cuita, en esser-ho
li afegim patates frites a cantons, i servim tot d'una
Bon profit.
No hay comentarios:
Publicar un comentario